Sistem upravljanja zgradbe ali “ BMS ” je niz računalniških nadzornih sistemov, namenjenih inteligentnemuupravljanju stavbe : od temperature sanitarnevode do popolne prilagoditve klimatske naprave , zahvaljujoč tem novim tehnologijam bodo stavbe na celovita storitev za dobro počutje lastnih uporabnikov. Sistemi BMS morajo imeti možnost računati na fitinge in cevi s takšnimi značilnostmi, da lahko v celoti pomagajo novimračunalniškim metodam upravljanja . Poglejmo, kako imajo jekleni stiskalni fitingi več zahtevanih lastnosti.

Vse pogosteje slišimo o » inteligentnih zgradbah «, kjer je uporabniška izkušnja, tako bivalna kot delovna, optimizirana z različnimi in inovativnimi možnostmi prilagajanja.

Vzemimo za primer regulacijo temperature sanitarne tople vode , ki jo je mogoče dovajati glede na značilnosti, ki so določene na podlagi preferenc vsakega posameznega uporabnika. Poleg tega lahko z uporabo sistemskih algoritmov optimiziramo pretok tople vode tudi v konicah, ko bi hkratna dobava preko več uporabnikov lahko povzročila pomanjkanja.

Prednosti stiskalnih fitingov v vodovodnih in ogrevalnih distribucijskih omrežjih, ki jih uporabljajo avtomatizirani sistemi za upravljanje stavb BMS


Fitingi in cevi iz jekla za stiskanje imajo odlične lastnosti tako v smislu mehanske odpornosti na obremenitve sistema kot v smislu hitrosti in natančnosti montaže.

Sistemi BMS zahtevajo namestitev različnih vrst senzorjev na vodovodne in ogrevalne sisteme, da pridobijo največjo možno količino podatkov in da lahko natančno regulirajo vse različne napeljave. Sistem za stiskanje ponuja široko izbiro "hibridnih" priključkov, opremljenih s prostimi maticnimi sponkami, ki so idealne za enostavno priklop in odklop različne opreme in krmilnih sistemov.